22 mars – Kvällsaktiviteter på BoMo fortsätter: “Hantverk – I ny dräkt”

Hantverk i fokus när Borlänge Modern bjuder in till ny aktivitetskväll

onsdag 22 mars kl. 18.00-20.00 arrangeras en andra aktivitetskväll, i en serie om fyra, på Borlänge Modern som sätter fokus på arkitektur, form och design. Temat för kvällen är hantverk och har en underrubrik som lyder ”I ny dräkt – om hantverk mellan tradition och förnyelse”. Kvällen kommer att ta avstamp i frågor och idéer om kunskapsöverföring, hållbarhet, mode, trender och tradition.

Samtalet för kvällen inleds genom ett föredrag av Frida Lindberg som berättar om hur en handvävningsateljé från 1930-talet kan verka i vår samtid. Och berättar om sambandet mellan det svenska lantrasfåret och en nybygg skyskrapa i New York. Efteråt följer ett panelsamtal med inbjudna gäster som senare öppnas upp för dialog med publiken. Det kommer också att bjudas på fika under kvällen.

Deltagare i det publika samtalet är Frida Lindberg (ordf, i Svensk Form Dalarna och ägare av Alice Lund Textilier), Renée Rudebrandt (rektor/verksamhetschef för Sätergläntan), Kattis Karlsson Nordqvist (Hemslöjdskonsulent Dalarna) och Adam Swärd (mode/designstudent vid Beckmans designskola). Presentatör och moderator för samtalet är Ann-Louise Rönestål Ek.

Kvällen arrangeras av Borlänge Modern i ett samarbete med Dalarnas Hemslöjdsförbund, Sätergläntan och Svensk Form Dalarna. Lokalen är tillgänglighetsanpassad.

Varmt välkomna!