3 NOV – 3 DEC LADYFESTFILM: KOLLO

Projektet Ladyfestfilm: KOLLO startades av Emilia Henriksson från grrrlcollection.com och Linda Svensson från Film i Dalarna. Ladyfestfilm vill ”skapa scen” för tjejer i ett rum utanför samhällets normer. Vi filmar, klipper och bygger berättelser med hjälp av teknik och material du troligtvis kan hitta i din närhet. Förutom kollo arrangeras filmvisningar och workshops inom ramen för Ladyfestfilm. Ladyfestfilm är ett samarbete mellan Film i Dalarna, grrrlcollection.com, ABF Borlänge- Nedansliljan och Borlänge kommun.

Sommaren 2016 gick två kollon av stapeln i Borlänge. Här kan du kolla in material som användes och skapades under dessa veckor. Utställningen görs i samarbete med Film i Dalarna. På www.facebook.com/ladyfestfilm eller via Instagram @ladyfestfilm finns mer info om projektet. Följ för att inte missa framtida aktiviteter!

Ladyfest-konceptet kommer från riot grrrl-rörelsen i USA på 1990-talet, en feministisk punk-rörelse som föddes ur frustration över en mansdominerad punkscen. Ladyfest är en kulturfestival där majoriteten av de som medverkar är kvinnor och transpersoner.

2003 arrangerades Sveriges första Ladyfest i Falun. Festivalen har sedan spridit sig till Stockholm, Umeå, Malmö och Göteborg. Film i Dalarna är ett regionalt resurscentrum för film och video. Huvudman för verksamheten är Landstinget Dalarnas kultur-och bildningsförvaltning. www.filmidalarna.se