UNG SVENSK FORM, 5 december 2019 – 25 februari 2020

5 december 2019 – 25 februari 2020.

På torsdag den 5/12 kl.17.00 har vi vernissage för Ung Svensk Form hos oss på Borlänge Modern, Sveatorget 3. Kom och fira att den fina utställningen kommer till Borlänge! Vi bjuder på dryck och tilltugg.

PROGRAM:

17.30 Invigningstal av Mats Widbom, VD Svensk Form

17.45 Presentationer av:

– Mats Widbom, VD Svensk Form
– Frida Lindberg- Alice Lund Textilier AB och ordförande för Svensk Form Dalarna
– Angelica Ekholm, näringslivschef Borlänge kommun
– Monika Jönsson, Fil dr, Verksamhetschef, Sätergläntan Institutet för slöjd och hantverk
– Kattis Karlsson Nordqvist, Hemslöjdskonsulent Dalarna

Panelsamtal med Ann-Louise Rönestål Ek, moderator.

Tema: Design i modernitet och tradition.

Ung Svensk Form är en årlig utmärkelse och en utställning som genomförs av Svensk Form. Ung Svensk Form är en arena för ung svensk design där vi uppmärksammar behovet av att skapa kreativt utrymme inom designarbetet. Om att tro på sin idé och genomföra den. Att våga leka, pröva och undersöka fritt, utan krav på anpassning till marknaden.

Ung Svensk Form syftar till att öka och bredda kunskapen om ung och nyskapande svensk formgivning samt att nå ut till nya målgrupper. Ung Svensk Form ska fylla en viktig funktion som ett forum där möten mellan formgivare, publik och producent uppstår. Där kontakter etableras och samtal påbörjas.

Projektet startades 1998 på initiativ av Svensk Form och Form/Design Center i Malmö.Ung Svensk Form drivs av Svensk Form i samarbete med IKEA,Malmö Stad och ArkDes.

De tidigare utställningarna har rönt stor uppmärksamhet både i Sverige och internationellt. Många av tidigare års utställare är numera väl etablerade inom sina respektive områden.

Deltagare i utställningen diplomeras och deras bidrag presenteras tillsammans med juryns utlåtande i utställningskatalogen. Stipendier delas ut till nominerade som särskilt har utmärkt sig. Utställningen turnerar både i Sverige och utomlands.

Vem kan söka?
Utställningen vänder sig till unga formgivare verksamma i Sverige eller svenska medborgare verksamma utomlands. Formgivare som 36 år eller yngre (födda 1983 eller senare) är välkomna att söka. Äldre sökande kan delta om de är studerande vid den aktuella tidpunkten.

Ung Svensk Form delar inte upp ansökningar i kategorier och anledningen till det är att vi vill stimulera gränsöverskridande projekt. Alla områden inom design och formgivning välkomnas: till exempel grafisk design, produktdesign, arkitektur, inrednings- och utställningsarkitektur, möbler, konsthantverk, armatur, glas, keramik, metall, textil och mode. Du kan också söka med foto, rörlig bild, webb och multimedia. De bidrag som anmäls behöver inte vara i produktion utan kan vara skolprojekt, idéer, modeller, prototyper eller annat.

http://www.ungsvenskform.se