Sara Erkers, Herbivorerna

26 januari – 15 mars 2019

VERNISSAGE lördag 26 januari kl.13.00

Vi har glädjen att presentera Sara Erkers nya verk på BOMO.
Välkommen till vernissage lördag 26 januari kl.13.00–15.00. Konstnärssamtal kl.13.30 med Sara Erkers och Omid Massali (grundare av galleri Svarta Gran).
Utställningen pågår mellan 26 januari – 15 mars 2019.

Herbivorerna är en samling broderade fanor och standar. Motiven är grönsaker. Vardagliga, vanliga och kanske lite tråkiga grönsaker. Herbivorerna är en protest mot vår fixering av snabba rastlösa fixar. En demonstration för moder jord, där de broderade grönsakerna är slagorden. Hos Herbivorerna hyllas värdet i grodden och mystiken i jorden. Herbivorerna är här för att stanna. Herbivorerna kommer ta över. Herbivorerna skriker högt ut och viskar lågmält i ditt öra: grönsaker, grönsaker, grönsaker.

Sara Erkers (f.1983) är uppväxt i byn Ullvi, Leksand och har efter många år på annan ort flyttat tillbaka till byn. Hon har en MFA i konsthantverk/textil konst från HDK Göteborg, 2012 och en BFA från HDK STENEBY, 2008. Sara Erkers är textil konstnär och arbetar främst med broderi och färgning. Tidigare har hon också arbetat med kostym och scenografi för scen. Återkommande teman i Sara Erkers konst är gemenskap och utanförskap.